Discussie

Posted on 8 november 2014

2


Ik vind het onzin om [hier invullen wat ze willen afschaffen/verbieden/verplichten] af te schaffen / te verbieden / te verplichten. Wat [kleur, eigenschap of iets anders] is, moet [zie vorig vakje] blijven, godverdomme! Ik ben geen racist, maar [hier invullen waarom ik stiekem toch een racist ben en niet zo’n kleintje ook en als je het er niet mee eens bent rot je maar op naar je eigen land of een ander land waar ze wat ze hier willen afschaffen/verbieden/verplichten niet of juist wel hebben].

Daarbij: de meerderheid van Nederland is tegen de afschaffing / het verbod / de verplichting, dat heeft de discussie op [een of andere Facebookpagina] wel bewezen. Wat de meerderheid vindt, dat gebeurt, we leven in een democratie. Daarom rijden we 180 kilometer per uur in de bebouwde kom, betalen we geen belasting, slaan we onze vrouwen en [hier nog een paar dingen invullen die de grootste familie van Nederland – de familie Onderbuik –  best zou willen maar die toch niet mogen, omdat ze volkomen absurd zijn], daar hebben we keihard voor gevochten op [een paar andere pagina’s op Facebook en een op Hyves].

Het gaat maar om een paar duizend mensen die gekwetst/beledigd/buitengesloten worden als we [dat ene] niet afschaffen/verbieden/verplichten, een minderheid waarmee we natuurlijk geen rekening hoeven te houden. Die mensen kunnen toch simpelweg oprotten naar hun eigen land? Of, als ze in hun eigen land zogenaamd gearresteerd/gemarteld/vermoord worden, naar een ander land? [Hier nog een argument waaruit blijkt dat ik geen flauw idee heb wat democratie inhoudt.]

We hebben het wel over onze cultuur, mensen. Dat is een traditie waarvan we ons de hele tijd bewust zijn, in de fabriek / op de zaak / thuis op de bank met SBS6. Aan culturen en tradities mag nooit iets veranderen, dat weet iedereen. We hebben toch ook respect voor andere culturen, zoals [een paar culturen noemen waarvoor ik niet het kleinste beetje respect heb, namelijk alle culturen die niet de mijne zijn]? Dan kunnen zij zich toch ook aanpassen? Anders rotten ze maar op naar hun eigen traditie.

Het is toch trouwens van de zotte dat [bekende Nederlander die eerst tegen was maar nu ineens voor] nu ineens voor is? Hoe kan je nu zomaar, hup, een andere mening hebben? Wat is dat dan? Voortschrijdend inzicht? Mens, leer Nederlands, zulke moeilijke woorden bestaan niet eens! Landverrader! Zakkenvuller! Salonsocialist!

Er is trouwens geen enkel verband tussen het feit dat [de grootste partij in de peiling van Maurice de Hond] de grootste in de peiling van Maurice de Hond is en dat de meerderheid van Nederland tegen is.

Ook leven we in een democratie, het is onze cultuur, ik ben geen racist, wat [kleur enz.] is moet […] blijven en ze moeten niet steeds met dezelfde argumenten komen. Laatst zei zo’n lul dat ik drogredenen gebruik en argumentatieschema’s verkeerd toepas, maar die woorden bestaan ook niet eens! Dat ze oprotten naar een andere planeet!

Dus heb ik gelijk en ik vond dit een goed gesprek.

Posted in: Nu nog actueler