BN [slot]

Posted on 23 januari 2011

2


Dit is het derde deel van het spannende onderzoek naar de toetercultuur van Bekende Nederlanders. Het is ook het laatste deel. Definitief. Hang me er niet aan op: J.K. Rowling – die mij niet volgt, ik weet niet eens of ze toetert – roept al jaren hetzelfde over Harry Potter en dat moeten we ook maar afwachten.

Hierna hou ik er dus echt over op, voordat iemand me van BN-geilheid gaat beschuldigen. Het gerucht gaat namelijk dat dit onderzoek niets meer is dan een goedkope poging om Bekende Nederlanders als volgelingen binnen te halen. Interessanterigheid dus, eigenlijk. Onzin natuurlijk, het is voor de wetenschap en ik ben van de straat. Maar leg dat eens uit aan iemand die het toch niet horen wil. Geen beginnen aan.

De feiten. @halinareijn en @caricevhouten, de voornaamste doelen, heb ik weliswaar niet kunnen overtuigen, maar er is wel degelijk interactie geweest. Zo ben ik door @halinareijn hertoeterd. De betreffende mededeling luidde: “Zijn er meer mensen die niet op @halinareijn kunnen rekenen? Is een actiegroep gewenst?” De context is, zoals het een goede context betaamt, verloren gegaan.

@caricevhouten heeft zelfs twee keer gereageerd op iets wat ik zei. Het had iets te maken met Herman Brusselmans die had besloten haar de zijne te maken maar er niet in was geslaagd met haar in contact te komen. Of zoiets. Terwijl er weinig makkelijker is dan met @caricevhouten in contact te komen. Valt me een beetje tegen van meneer Brusselmans. Dat komt nog wel een keer ergens in een mooi grafiekje, met kleurtjes en alles, hoewel het niets te maken heeft met de ‘volgvraag’ van enige tijd geleden.

Er is wel concreet resultaat geboekt inzake @sylviawitteman. Dit was, gek genoeg, ook weer niet naar aanleiding van het vriendelijke verzoek tot volgen. Het gebeurde zomaar ineens, ik weet niet meer hoe, volgens mij was het naar aanleiding van iets wat iemand anders toeterde. Het zal vast na te pluizen zijn, maar daar heb ik geen zin in. Het moet wel leuk blijven. Het belangrijkste is – wetenschappelijk beschouwd, uiteraard – dat de twee meest vooraanstaande columnisten van het Volkskrant Magazine aan boord zijn.

Na de waarschuwing dat ze me er zo weer af zou gooien als het zou tegenvallen – wat tot dusverre niet is gebeurd – heeft @sylviawitteman nooit meer iets teruggetoeterd, dus van een warme intermenselijke verstandhouding is vooralsnog geen sprake. Maar dat is misschien weer iets voor een volgend onderzoek.

Verder kan ik melden dat ik nog altijd geblokkeerd ben door @dijkshoorn. Nader onderzoek leerde dat @dijkshoorn iedere sterveling blokkeert die grappiger is dan @dijkshoorn. Voordat iemand me ook nog van arrogantie gaat betichten: als je grappiger bent dan @dijkshoorn betekent dat nog niet dat je grappig bent.

Ik heb een heleboel geleerd van deze exercitie. Van de vijftien benaderde Toeteraars Van Betekenis zijn er uiteindelijk vier die me zijn gaan volgen. En dat nog steeds doen. Dat is 26,7 procent. Conclusie: ik ben tevreden. Maar aan al die andere toeteraars heb je veel meer.

Posted in: Tech