BN [2]

Posted on 12 januari 2011

1


Het vervolg van het baanbrekende onderzoek naar de toetercultuur van Bekende Nederlands heeft de afgelopen dagen weer veel verrassends opgeleverd. Daarbij heeft het verrassend veel niet opgeleverd.

Het slechte nieuws is dat @halinareijn en @caricevhouten niet hebben gehapt en ook @sylviawitteman is nog immer in de veronderstelling dat ze zonder kan. Het lijkt wel of ze me gewoon niet zien toeteren. Misschien willen ze wel, lopen we elkaar iedere keer nét mis, maar waarschijnlijker is dat ze doen alsof, want zo zijn ze natuurlijk ook wel weer. Maar straks, als het beter gaat, dan zie ík ze niet meer staan, als ze dat maar weten. Ja, dat had die André Hazes goed gezien.

Ook @spinvis, @tompintens – de verdwaalde Belg in het gezelschap – en zelfs @gerardjoling laten het afweten. Een stilzwijgen muzikanten onwaardig. Gelukkig hebben we de cd’s nog, nou ja, niet van @gerardjoling natuurlijk, waar ziet men mij voor aan?

En @femkehalsema? @meilivos? @wimdebie? Helemaal niets.

Teleurstelling alom, zo lijkt het. Daar staat echter tegenover dat ik sinds gisteren wel @DeJongOne tot mijn volgelingen mag rekenen. De toeternaam doet me altijd meteen denken aan het aanstekelijke lied van Cliff Richard, het lied dat zich vervolgens in mijn hoofd nestelt om er voorlopig niet meer uit te komen en me dreinend uit mijn slaap te houden, ongehinderd door grote hoeveelheden alcohol en andere drogerende middelen. Dat mag een nadeel genoemd worden – tenzij het de versie met Neil, Rick, Mike en Vyvyan betreft, hoewel dat uiteindelijk ook gaat vervelen – maar achter deze naam gaat niemand minder dan de grote columnist Wim de Jong schuil. Dus.

Verder heb ik onbedoeld iets veroorzaakt wat zich zomaar tot een landelijke rage zou kunnen ontwikkelen:  een nieuwe volgeling  – ik kan niet meer zien wie want zo ver kan ik niet terugbladeren, dat had ik natuurlijk meteen ergens moeten noteren –  heeft een campagne op touw gezet met als doel massaal geblokkeerd te worden door @dijkshoorn. Let wel: het betreft hier geen ordinaire boycot, SP-style, want dan zouden ze zélf @dijkshoorn blokkeren en dat is natuurlijk een stuk makkelijker en gespeend van elke uitdaging. Nee, je moet het anders zien. Ik weet alleen nog niet precies hoe, maar dat inzicht wordt me de komende dagen vast en zeker bijgebracht. Misschien is de toeterflashmob geboren? Ook weet ik niet of de campagne al iets heeft opgeleverd, behalve een warm gevoel in de buikstreek mijnerzijds.

Omdat er nog wat woorden over zijn, wil ik tot slot even de groeten doen aan @LSHarteveld, die haar volgers heeft gesommeerd mij met onmiddellijke ingang te volgen, op straffe van blokkering én rapportering. Agressieve PR, daar kun je me midden in de nacht voor wakker maken. En zo zijn er nog een paar die zich hard hebben gemaakt voor de wetenschap, warme mensen met een groot hart. Tranen van in mijn ogen, echt.

Ook wil ik mijn moeder de groeten doen, ome Ko, de buurtjes, mijn lieve vrouw en kinderen, de collegaatjes en iedereen die ik vergeten ben.

Posted in: Tech