BN

Posted on 10 januari 2011

0


Allemaal leuk en aardig, dat getoeter, maar het is ook nog een keer heel nuttig. Voor de wetenschap, bijvoorbeeld. Ik ben een onderzoekje gestart naar de toetercultuur van Bekende Nederlanders, het is nog maar net begonnen maar nu al zijn de bevindingen verbluffend.

Ik heb vijftien Bekende Nederlanders en een verdwaalde Bekende Belg de volgende beleefde vraag getoeterd: “Meneer (of mevrouw) @bekendenederlander, wilt u mij volgen? U lijkt me een aardige meneer (of mevrouw) en dan kan ik met u opscheppen. Alvast bedankt. #durftevragen.” Alleen bij @sylviawitteman stond er  “U heeft een leuk neusje”  in plaats van “U lijkt me een aardige mevrouw”. Bij nummer tien begon er al een mevrouw te mopperen dat ik aan het spammen was en of ik daar mee op wilde houden, want daar was #durftevragen niet voor bedoeld.

Nu wist ik niet dat #durftevragen ‘ergens voor bedoeld was’, dus daar heb ik ook alweer van geleerd. Niets aan de hand, ook voor die mevrouw niet. Wel voor meneer @PetervanVeen te Werkendam, die een oproep plaatste om mij massaal te blokkeren, te rapporteren en die oproep verder te verspreiden. Dat is allemaal tot daar aan toe, maar dan blijken er ook mensen te zijn, zoals meneer @zebosenior uit Castricum, die daar dus écht gehoor aan geven. Eng! Maar goed, terug naar de Bekende Nederlanders.

De eerste die ik binnenhaalde was tattoo-, toeter- en #tvoh-koning @TattooBen. Die kon natuurlijk niet anders, want misschien stem ik wel op hem in de finale van The Voice of Holland. Maar al gauw bleek dat de man met de gouden keel en de gouden tanden over meer gevoel voor humor beschikte dan een andere genomineerde: meneer @dijkshoorn.

De meneer die vermakelijke verhaaltjes verzint tijdens De Wereld Draait Door – geen idee waarom iedereen dat gedichten noemt, maar daar gaat het nu niet om – en in zijn vrije tijd toetert over waar hij vandaan komt, waar hij naartoe gaat, welke muziek hij beluistert en hoe rock-‘n-roll hij wel niet is, wat vooral duidelijk wordt door het veelvuldige gebruik van het immer poëtische woord ‘neuken’. Deze meneer @dijkshoorn bleek mij te hebben geblokkeerd. Dat kan niet anders dan afgunst zijn. Nu kan ik hém dus ook niet meer volgen. Hindert niet: één keer per week @dijkshoorn in #dwdd is wel genoeg. Verder lijkt hij me nog steeds een aardige vent, maar minder grappig.

Het verlies van de huis- en buitendichter werd weer goedgemaakt door de toetreding van D66-kamerlid @Borisham. Ook hij had natuurlijk geen keuze, want misschien behoor ik wel tot zijn achterban. Hij maakt zich ook nog eens hard voor het onderwijs, dus daar ga je al.

Van de rest heb ik nog niks gehoord. Dus ook niet van @geertwilderspvv, tot wiens achterban ik óók zomaar zou kunnen behoren. Op mijn toeterpagina is immers duidelijk te zien dat ik een kale kop heb. Aan de andere kant: hij volgt helemaal niemand, je kunt niet eens lid van hem worden.

Het wachten is nu vooral op @halinareijn en @caricevhouten. Wordt vervolgd?

Posted in: Tech