De Mensen

Posted on 6 juni 2009

0


Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken baalt. En flink ook. Waarom? Omdat De Mensen het kennelijk niet eens zijn met het landelijk beleid en daarom, bij de Europese verkiezingen, op de PVV van Geert Wilders hebben gestemd. Terwijl het juist zo goed gaat: het wordt hier steeds veiliger en wat de werkgelegenheid betreft doen we het beter dan andere landen. Een klap in het gezicht, noemt ze het.

Heel zielig allemaal, maar de oplossing is simpel. Toen Pim Fortuyn dik acht jaar geleden lelijke dingen riep over de islam, bleek dat een doorslaand succes. Vervolgens zijn de andere partijen dit ook gaan doen, net een beetje minder gekruid en met een relativerend sausje. En toen kwam het allemaal weer goed.

Wilders gooit daar nog een schepje bovenop. Het is allemaal de schuld van de moslims en als we niet uitkijken, nemen ze de hele boel hier over. Een politicus die zo luidkeels zegt wat hij denkt, en wat De Mensen denken, dat hebben De Mensen nog nooit meegemaakt. Dat wil zeggen: ze hebben het wel meegemaakt, maar dat zijn ze allang weer vergeten. Het geheugen laat De Mensen danig in de steek.

Dus moeten de andere partijen er ook een schepje bovenop gooien. Ook weer iets milder, of niet, het maakt eigenlijk geen bal uit. Gewoon het beestje bij de hoorns noemen en de koe bij de naam vatten.

Het zit namelijk zo: de PVV heeft een heleboel programmapunten. Een deel van de programmapunten gaat over die vreselijke islam, een ander deel niet. Iedereen die op de PVV stemt, doet dat omdat hij een hekel heeft aan moslims. En alle andere buitenlanders, maar die zijn niet zo actueel, nou ja, Polen misschien. De Mensen zijn het niet eens met die aspecten van het landelijk beleid die er niet voor zorgen dat de islam wordt aangepakt. Niks proteststem: ze willen gewoon alle Turken en Marokkanen het land uit. Klaar. De andere programmapunten, die dus niet over de islam gaan, gebruikt de PVV-kiezer om aan te tonen dat hij helemaal geen hekel heeft aan moslims.

Eenmaal aan de macht, draait het alleen nog om de islam. En, vooruit, een beetje om de Polen. Alle andere programmapunten worden in de wachtkamer gezet. Wat de kiezers helemaal niet erg vinden, want daar ging het ook niet om. Waarom zijn ze er dan, die andere punten? Dat zei ik net al: om de schijn op te houden. Je zal maar net een buurman hebben die wél nadenkt. Dan moet je toch een verhaal hebben.

Zo moeten de andere partijen het dus ook aanpakken, maar dan andersom. Flink inhakken op de islam en daar dan, eenmaal gekozen, niets mee doen. Wat een deel van de kiezers in dat geval natuurlijk wél erg vindt. Eigen schuld: hadden ze maar niet zo stom moeten zijn. Hadden ze maar op Wilders moeten stemmen. Een beetje net doen of je sociaal bewogen bent en tegelijkertijd minimaal één complete bevolkingsgroep discrimineren, dat is vragen om moeilijkheden.

Simplistisch?

Misschien.

Nou en?

Posted in: Nu nog actueler